What Remains of Edith Finch

Bu ay’ın plus oyunlarından biri. Oyuna birincil bakış açısıyla, genç bir kız karakteri kontrol ederek başlıyoruz. Oyunun hikayesi Finch ailesinin soyağacını araştırmak. Ve bunu çok güzel işleyen bir hikayeye sahip
Her bir aile ferdinin hikayesini oynuyoruz. Bebeğinden yaşlısına, kedisinden kuşuna kadar bir çok karakteri kontrol ediyoruz. Bu da oyuna hoş bir hava katıyor. Tüm ailenin, krallık döneminden günümüz dönemine kadar başlarına ne geldiğini, nasıl bir hayat yaşadıklarını kendi gözlerinden görüyoruz.
Oyunun atmosferi güzel. Bölüm tasarımları çok başarılı. Ortam her bir hikayede bambaşka bir havaya bürünüyor. Seslendirmeler çok güzel. Oynayacaklara Kulaklıkla oynamalarını tavsiye ederim. Çok küçük bir ekip tarafından yapılmış. Onun için bir takdiri hak ediyor bence.
Oyunun tek kötü tarafı kısa olması. Bir sayfa daha açılıp başka hikayeye daha geçeceğiz diye bekliyorsunuz ama olmuyor. Ama credits ekranında yapım ekibinin az kişiden oluştuğunu gördüğümde, hikaye uzunluğu benim için sorun teşkil etmedi.
Zaten plus oyunu olduğu ve boyutunun düşük olması dolayısıyla herkesin denemesini isterim.
GRAFİK: 8,9
HİKAYE/ATMOSFER: 9
MÜZİK/SES: 9,5
OYNANABİLİRLİK: 8,4
TOPLAM PUAN: 8,9

Yorumlar